Ayurveda pentru bărbați

Efectele negative ale stresului zilelor noastre se repercutează atât asupra populației feminine, cât și asupra populației masculine, indiferent de vârstă. 

În cazul bărbaților, consecințele negative ale stresului se manifestă sub mai  multe forme, unele dintre cele mai deranjante fiind tulburările de dinamică sexuală.

În mod corect, diagnosticul tulburărilor de dinamică sexuală apărute pe fond de stres se formulează numai după ce, bineînțeles, au fost excluse cauzele organice care pot avea această consecință, cum ar fi:

  • Afecțiunile aparatului genito-urinar masculin, în special afecțiunile prostatice;
  • Diferite afecțiuni metabolice: diabet zaharat, dislipidemii etc;
  • Efectele secundare ale medicației alopate administrată pe termen lung pentru multiple afecțiuni cronice, printre care: cardiopatia ischemică, hipertensiunea arterială etc.

Cu cât tulburarea de dinamică sexuală apare la o vârstă mai înaintată, cu atât ea reprezintă consecința cauzelor organice enumerate anterior. Însă, când aceste disfuncții apar la vârste mai tinere, rolul factorului stres este unul principal. 

Când spunem stres ne referim la starea generată de discrepanța între nevoile și dorințele personale, pe de o parte și condițiile realității concrete, pe de altă parte.

Astfel, putem să avem mai multe feluri de stres, dintre care cele mai de impact sunt stresul profesional și stresul relațional și mă refer aici la stresul generat de incompatibilitățile care pot exista pe multiple planuri între cei doi parteneri ai unui cuplu.

În ceea ce privește stresul profesional, fiecare loc de muncă presupune existența unui anumit grad de stres, mai mic sau mai mare,însă îl suportăm cu gândul că la sfârșitul programului ne vom deconecta acasă. Însă, dacă acasă nu găsim „oaza de liniște” de care avem atâta nevoie pentru a ne relaxa și reface, ci un „teren minat”, generat de diferitele conflicte sau dizarmonii cu partenerul de viață, consecința va fi un cumul constant de stres care va crește treptat în intensitate și se va manifesta sub forma diferitelor boli.

Femeile și bărbații au moduri diferite de reacție la stres. Natura feminină este în general mai extrovertită, în timp ce natura masculină este mai introvertită. Ceea ce femeia cataloghează drept indiferență din partea bărbatului este, de fapt, modul lui specific de a reacționa la stres. Chiar dacă nu este exteriorizat, acest stres este acumulat la nivel subconștient, unde actionează insidios și va da naștere la diverse boli.

Evident, există aici o componentă psihologică majoră care necesită o abordare de specialitate, gen consiliere de cuplu. Subliniem importanța comunicării autentice, profunde, sincere și pline de iubire a celor doi parteneri de cuplu în vederea soluționării problemelor lor. 

Tulburările de dinamică sexuală masculină se pot manifesta sub forma lipsei libidoului, erecție slabă, ejaculare precoce, spermatoree, toate acestea cu diferite grade de intensitate.

Pentru ameliorarea acestor neajunsuri pot fi folosite cu succes remedii naturale pe bază de plante medicinale. Un astfel de remediu este  suplimentul alimentar POTENT POWER, marca Ayurmed, cu o compoziție complexă, bogată în plante cu efect afrodiziac tonic și stimulent. 

Este însă important de precizat de la început că acest remediu nu acționează instantaneu, nu este un remediu gen Viagra, ci el acționează în mod complex atât asupra sistemului nervos, cât și asupra aparatului genital masculin. La nivelul sistemului nervos elimină starea de stres, de încordare, de surescitare, de lipsă de încredere în sine (stări care pot perturba buna funcționare a aparatului genital), însă cresc libidoul și stimulează imaginația erotică, permițând susținerea unui act sexual prelungit. Un alt aspect foarte important în acest scop este necesitatea dobândirii de către bărbați a unei informații corecte legate de posibilitatea dobândirii stării de control asupra energiei sexuale, ceea ce va duce la armonizarea aspectului erotic al relației de cuplu. Aceasta are drept consecință menținerea stării de sănătate a ambilor parteneri și prelungirea duratei de viață.

La nivel genital masculin, acest remediu are efect tonic, revitalizant datorită conținutului de lecitină, minerale, oligoelemente, în special Zinc, cu rol binecunoscut în menținerea bunei functionalități la acest nivel.

După vârsta de aproximativ 50 de ani, disfuncțiile sexuale masculine pot apare și în contextul patologiei prostatice, fie ea adenom sau hiperplazie, fie cancer. Patologia prostatică poate beneficia și ea de tratament cu ajutorul remediilor naturale pe bază de plante medicinale.  Suplimentul alimentar  PROSTATOSALM, marca Ayurmed, are o puternică acțiune antiinflamatoare asupra prostatei, rinichilor și căilor urinare, înlătură neplăcerile cauzate de urinările frecvente și dureroase din timpul zilei și nopții. Acest produs se poate administra și preventiv bărbaților cu vârsta peste 50 de ani, deoarece se știe că riscul apariției afecțiunilor prostatei crește odată cu înaintarea în vârstă. Acest produs are, de asemenea, efect antilitiazic și preventiv antibacterian.

În cazul în care afecțiunea prostatică este însoțită și de o infecție a tractului uro-genital se poate asocia la schema de tratament un alt supliment alimentar, URINOSALM, marca Ayurmed. Acesta are puternic efect antimicrobian cu un spectru larg, datorat în special plantei numită Kankola (Piper cubeba), efect antiinflamator, analgezic și diuretic. De asemenea, acest supliment este extrem de eficient în combaterea litiazei renale și uro-genitale. 

În concluzie, buna funcționare a aparatului genital masculin este conditionată de starea de sănătate la acest nivel, precum și de starea armonioasă a sistemului nervos care coordonează toate funcțiile corpului.

Orar: 9:00 – 19:00Orice vizită se face în baza unei programări prealabile

Termeni și condiții

Abonează-te la Newsletter
economisește la prima ta rezervare