Remedii ayurvedice pentru sănătatea copiilor

Toamna ne bate la ușă, vacanța s-a terminat și copiii se reîntorc în colectivități: școală, grădiniță, creșă etc. Pentru a evita îmbolnăvirile prin contaminare de la alți copii este indicat ca imunitatea copiilor să fie una puternică. Pentru aceasta, mamele pot să administreze copiilor, din timp, suplimente pe bază de plante care să le asigure o bună imunitate și în felul acesta să îi scutească de toate suferințele care pot să apară.

 Firma Ayurmed pune la dispoziție siropul Happy Kid, special conceput pentru buna creștere și dezvoltare a copiilor atât pe plan fizic, cât și pe plan psihomental. Acest sirop conține plante care ajută la buna functionare a tubului digestiv, a sistemului respirator, întărește imunitatea și susține buna dezvoltare a sistemului nervos. Administrarea acestui sirop contribuie la păstrarea unui apetit alimentar normal, la o bună digestie și asimilare a substanțelor nutritive din hrana consumată, la menținerea unui tranzit intestinal normal și la combaterea colicilor. Acest efect de combatere a colicilor se datorează plantelor cu efect carminativ, în special Cardamomul.

Acest sirop mai conține Embelia Ribes sau Vidanga, o plantă care ajută și la protecția față de parazitozele intestinale, care știm că sunt foarte frecvente în perioada copilăriei, are efect de reglarea  activității tubului digestiv și a focului digestiv. Cimbru de cultură este un foarte bun antiseptic, antimicrobian și prezența lui în sirop ajută la prevenire și tratarea multor infecții care pot să apară în organismul copilului atât la nivelul tubului digestiv, cât și la nivel respirator. Extractul din lămâi este foarte indicat și benefic pentru sănătatea copiilor. Lemnul dulce are un efect antiinflamator excepțional, Bilva este antiinflamatoare și emolientă, iar Vasa este o plantă foarte bună pentru sănătatea aparatului respirator. Brahmi sau Bacopa monnieri este o plantă care ajută la dezvoltarea armonioasă a sistemului nervos al copilului.

La copiii foarte mici, acest sirop se administrează în picături, în funcție de vârsta și greutatea copilului, în puțină apă sau ceai. La copiii peste 3 ani care sunt sănatoși se administrează siropul preventiv cu o săptămână, două înainte de integrarea în colectivitate sau doar în situația în care apare o problemă. În cazul copiilor care sunt mai sensibili, mai predispuși să fie receptivi la toate microorganismele cu care pot să vină în contact este bine ca această prevenție să se facă încă de la sfârșitul verii, aproximativ cu o lună înainte de integrarea în colectivitate. 

Dacă totuși copilul răcește și strănută, face febră, tușește mai poate fi administrat un remediu, Coughend sirop, marca Ayurmed, care are acțiune țintită asupra aparatului respirator. Acesta este un supliment eficient pentru toate tipurile de tuse, atât tusea uscată, cât și cea umedă și tusea convulsivă. De asemenea, acest sirop este foarte indicat a fi folosit de persoanele care suferă de astm bronsic, pentru că, așa cum se știe, toamna începe să fie mai frig, să plouă, să bată vântul, iar persoanele cu astm, în special infecțios, au tendința de a face recidive. Există în compoziția acestui sirop plante cu efect antiastmatic foarte bun, efect bronhodilatator și, de asemenea, o plantă cu efect antialergic, pentru persoanele care un astm alergic. Acest sirop există în două variante, ci și fără zahăr.

De asemenea, copiii au un risc mai mare de a face parazitoze intestinale. În această situație, pe lângă siropul Happy Kid, copilul poate să beneficieze de ajutorul unui alt remediu, Worm End sirop, marca Ayurmed, foarte eficient pentru tratarea acestora. Elimină manifestările neplăcute (greață, vomă, indigestie, scădere în greutate, tranzit intestinal alterat, irascibilitate) cauzate de prezența paraziților intestinali, restabilește frecvența și consistența scaunelor, ajută la refacerea după stările de slăbiciune induse de prezența paraziților intestinali.

Image courtesy of https://www.cheapsnowgear.com/collections/kids-ski-gear

Orar: 9:00 – 19:00Orice vizită se face în baza unei programări prealabile

Termeni și condiții

Abonează-te la Newsletter
economisește la prima ta rezervare