Ayurveda și femeia

Orice femeie își dorește să fie fericită și frumoasă, să aibă încredere în ea și să fie admirată. Starea ei psihică depinde în mare măsură de echilibrul ei hormonal care determină, de asemenea, și aspectul corpului fizic.

Variațiile hormonale lunare care determină manifestarea ciclului menstrual pot umbri uneori starea de bună dispoziție a femeii, făcând-o să fie irascibilă, iritabilă sau, dimpotrivă tristă, apatică și cu tendințe depresive.

Cu ajutorul plantelor medicinale și a remediilor obținute din ele se pot combate ușor multe dintre aceste manifestări. Totul e ca fiecare femeie să își cunoască profilul hormonal și apoi să utilizeze acele remedii naturale care i se potrivesc.

Ciclul menstrual lunar, cu o durată medie de 28 de zile (în condiții normale) este împărțit în 4 perioade:

  • Perioada 1, perioada imediat post menstruală, cu durată de 2-3 zile, caracterizată de o ușoară stare de slăbiciune, în care organismul femeii are nevoie să se refacă;
  • Perioada 2, pre-ovulatorie, durează de la sfârșitul perioadei 1 până la ovulație (aproximativ ziua a 14-a de la debutul menstrei). Este o perioadă în care femeia se simte de obicei bine, este activă și plină de energie;
  • Perioada 3, post-ovulatorie, cea mai lungă ca durată (aproximativ 2 săptămâni), durează de la ovulație până la menstra următoare; ultimele 3 zile ale acestei perioade se numesc zile pre-menstruale.
  • Perioada 4, menstra propriu-zisă, are o durată variabilă între 2-5 zile în condiții normale.

În funcție de predominanța manifestărilor din zilele pre-menstruale, s-a observat că există 4 tipuri de comportamente numite tipologii menstruale: 

  • Tipologia 1 – femeile care simt o mare nevoie de a mânca în general și dulciuri în special;
  • Tipologia 2 – femeile nervoase, irascibile, iritabile;
  • Tipologia 3 – femeile cu tendințe depresive, hipersensibile, care plâng foarte ușor;
  • Tipologia 4 – femeile care rețin mai multă apă în corp și cresc ușor în greutate.

Aceste tipologii menstruale trebuie corelate și cu tipologia constituțională ayurvedică și astfel fiecare femeie poate afla ce anume are de făcut pentru a atenua consecințele variațiilor hormonale asupra stării psihice.

În primul rând, e important să existe o stare de atenție asupra stărilor psihice și a tendințelor comportamentale care apar în perioada pre-menstruală. Apoi, pot fi făcute mici ajustări ale regimului alimentar și ale obiceiurilor zilnice.

De un mare ajutor sunt, de asemenea, remediile naturale ayurvedice pe baza de plante medicinale. Firma AYURMED pune la dispoziție o gamă de suplimente alimentare care, folosite cu consecvență, vor aduce multe beneficii femeilor.

Un prim supliment, SHECURE tablete, are efect tonic general, vitaminizant, mineralizant, acționează asupra metabolismului, asupra sistemului nervos și endocrin. Are o compoziție complexă, din care amintim:

Malus sylvestris (mărul pădureț) – conține elementul Bor care contribuie la menținerea nivelului de hormoni estrogeni, împiedică absorbția intestinală a glucozei și determină eliberarea acizilor grași din celulele grase. Triticum vulgare (grâul) conține fitoestrogeni, minerale (Fe, Ca, Mg, P), aminoacizi, proteine și fibre necesare pentru funcționare normală a intestinelor, reducerea colesterolului și controlul glicemiei. Cissus quadrangularis conține vitamina C, betacaroten, calciu și steroizi anabolizanți care susțin regenerarea rapidă a țesuturilor conjuctive implicate în vindecarea și mineralizarea calusului osos în caz de fracturi asociate osteoporozei. Asparagus racemosus (Shatavari) conține fitoestrogeni, are efect antispastic uterin, este un tonic genital feminin de excepție, hipotensiv, antiinflamator și antitumoral. Bacopa monnieri (Brahmi) are efect tonic asupra sistemului nervos, stimulează funcțiile mentale, este antianxios și antidepresiv. Withania somnifera (Ashwagandha) are efect tonic, afrodisiac, adaptogen, imunostimulator și antitumoral.

Suplimentul SHECURE tablete este un excelent tonic al aparatului genital feminin, contribuind la menținerea sănătății genitale a femeii. Este eficient în menținerea echilibrului hormonal, normalizează ciclul menstrual, previne și combate durerile pre-menstruale și menstruale. Este util pentru prevenirea și tratarea osteoporozei instalate post-menopauză, pentru controlul greutății în această perioadă, crește capacitatea de adaptare  a organismului la stres și suprasolicitări, înlătură anxietatea și depresia.

Un al doilea supliment marca Ayurmed este siropul SHECURE care are proprietăți tonice, revitalizante, imunostimulente și afrodisiace. Compoziția lui complexă ameliorează disfuncțiile ovulatorii și normalizează menstruația. Reduce sângerările abundente din meno- și metroragii, elimină stările neplăcute apărute în perioada pre-menstruală și menstruală, asigură energia necesară susținerii unor eforturi intense fizice și psihice. Este eficient în prevenirea și combaterea infecțiilor uro-genitale și a litiazei renale.

Al treilea supliment, KAMAIANY, marca Ayurmed, este extrem de eficient în tratamentul chisturilor ovariene și fibroamelor uterine, reduce menstruațiile abundente și previne apariția efectelor neplăcute asociate menopauzei: iritabilitate, depresie, anxietate, bufeuri, transpirații nocturne. Previne osteoporoza și anemia feriprivă secundare menopauzei. Fortifică aparatul genital feminin, menținându-l într-o stare optimă de sănătate, este tonic general și afrodisiac, contribuie la menținerea echilibrului hormonal și psihic al femeii.

Pentru femeile care sunt nemulțumite de dimensiunile reduse ale sânilor lor există suplimentul alimentar, FEMININE TOUCH, marca Ayurmed, care, datorită concentrației mari de fitoestrogeni, contribuie la creșterea în dimensiuni a sânilor, la păstrarea elasticității lor, reglează funcția glandei mamare, stimulează lactația. Are efect tonic asupra aparatului genital feminin, efect regenerant, afrodisiac și îmbunătățește starea psihică a femeii, făcând-o o companie foarte plăcută. Datorită conținutului mare de estrogeni, acest produs nu se administrează în caz de hipertensiune arterială, edeme, sarcină, chisturi ovariene și noduli la sâni.

 

Orar: 9:00 – 19:00Orice vizită se face în baza unei programări prealabile

Termeni și condiții

Abonează-te la Newsletter
economisește la prima ta rezervare