Ayurveda şi patologia articulară

Patologia articulară, din păcate foarte răspândită și invalidantă, poate fi împărțită în două grupe mari de afecțiuni: cele inflamatorii acute (artrite) și cele degenerative (artroze), care pot fi sau nu însoțite de fenomene inflamatorii.

Artrita, în toate formele ei (sub denumirea generică de artrita aflându-se peste 100 de boli articulare) reprezintă o afecţiune inflamatorie acută a articulațiilor, cauzată de acţiunea unor agenți fizici, chimici sau infecțioși, caracterizată de durere, mărirea temperaturii locale, înroșirea, tumefierea zonei afectate și reducerea mobilității articulațiilor afectate.

Artrita este percepută ca o afecțiune specifică persoanelor în vârstă dar, în realitate, ea poate fi întâlnită la orice categorie de vârstă (spre exemplu artrita juvenilă reumatoidă), chiar daca este în formă incipientă.

Cele mai des întâlnite tipuri de artrită sunt următoarele:

 – Artrita reumatoidă este o boală autoimună ce constă în inflamația și distrugerea progresivă a cartilajului articular, tendoanelor și a țesuturilor moi de la exteriorul osului;

– sub denumirea de Artrită infecțioasă  întâlnim un grup de afecțiuni articulare ce au la bază un proces inflamator de natură infecțioasă, datorat microorganismelor ce pot ataca articulația direct sau indirect prin slăbirea sistemului imunitar al organismului;

Artrita gutoasă, după cum reiese şi din denumire, este o afectare articulară care apare la persoanele suferinde de gută și reprezintă cristalizarea la nivelul articulațiilor a acidului uric prezent în exces în sânge;

Osteoartrita este o afecțiune care se caracterizează prin degradarea cartilajului și osului subiacent unei articulații, fiind prezentă mai ales la articulațiile șoldului și genunchilor.

Remediile medicamentoase ale tipurilor de artrită diferă de la o formă la alta şi constau în medicamente antiinflamatorii, analgezice, antibiotice etc, toate prezentând posibilitatea de a afecta negativ, în diferite grade, celelalte organe sau sisteme organice din corpul uman.

Ayurveda consideră că principala cauză a acestor afecțiuni este digestia slabă sau deficitară. Consecința acesteia este producerea de AMA sau toxine rezultate în urma digestiei incomplete, care se depun la nivelul articulațiilor. Alte cauze ale artritei și a celorlalte afecțiuni articulare sunt: alimentația nesănătoasă care cauzează vicierea sângelui, servirea mesei la ore târzii, expunerea repetată la frig și la lovituri etc.

Tratatele ayurvedice descriu detaliat atât modalităţile de diagnosticare și de diferențiere, cât și mijloacele elaborate de remediere naturală, incluzând aici modalităţi de tratare prin fitoterapie, remedii minerale, dar și tehnici complexe de purificare și regenerare.

Suplimentul alimentar ayurvedic ARTRISALM, marca Ayurmed, este un remediu natural ce contribuie la detoxifierea organismului și la îmbunătățirea circulației sângelui în general, cât mai ales la nivelul articulațiilor. Efectul imediat este eliminarea toxinelor depozitate la acest nivel. De aici rezultă o serie de efecte benefice care permit calmarea durerilor și a inflamațiilor articulare, redarea mobilității membrelor și stoparea procesului degenerativ.

ARTRISALM ajută la redobândirea și menținerea stării de sănătate a articulațiilor. Îmbunătățește mobilitatea articulară, reducând disconfortul provocat de starea de anchilozare specifică.

În vederea unei purificări mai eficiente a corpului suplimentul Artrisalm se asociază cu remediul ayurvedic Margusa, marca Ayurmed, un excelent purificator natural al organismului în general și al sângelui în special. Are efect antiinflamator și analgezic articular, putând fi utilizat cu succes în toate formele de reumatism.

Pentru ca efectul acestor remedii să fie mai puternic, trebuie să nu neglijăm importanța alimentației. În aceste situații, Ayurveda recomandă o alimentație ușoară și simplă, care să poată fi integral digerată, scăzând astfel riscul formării produșilor reziduali ama. Se recomandă în special salatele proaspete, legumele fierte, fructele, cerealele. Foarte importantă este și folosirea plantelor condimentare, știut fiind faptul că Ayurveda este o adevărată știință a folosirii condimentelor. În cazul afecțiunilor articulare Ayurveda recomandă folosirea de busuioc,  fenicul, usturoi, anason, piper lung și turmeric.

Orar: 9:00 – 19:00Orice vizită se face în baza unei programări prealabile

Termeni și condiții

Abonează-te la Newsletter
economisește la prima ta rezervare