Ayurveda și silueta

Pentru marea majoritate a oamenilor și pentru reprezentantele sexului frumos în special preocuparea pentru un aspect armonios al corpului fizic este una constantă.

Aceasta presupune atenție la ritmul de viață și de alimentație, preocuparea pentru alegerea celor mai potrivite alimente care să ne susțină din punct de vedere vital și energetic, existența unui minim program de gimnastică și mișcare mai dinamică pentru a ne menține în formă etc.

În plus față de toate acestea, Ayurveda ne învață că fiecare dintre noi avem o anumită tipologie constituțională care ne predispune la o anumită structurare a corpului fizic de care este foarte important să ținem cont pentru a ne putea menține starea de armonie si sănătate.

Bolile de nutriţie, printre care și obezitatea de diverse grade reprezintă un factor de risc care scurtează direct sau indirect viaţa prin compromiterea în diverse moduri a stării de sănătate. Patologia cardio-vasculară este o consecinţă adesea a supragreutăţii care se situează între factorii de risc pentru cord, fiecare kilogram excedentar apăsând “ca o cărămidă” pe inimă. Pentru multe reprezentante ale sexului frumos, probabil mai mult din motive estetice decât medicale, abţinerea de la supraalimentaţie constituie o mare provocare.

Este important să acordăm siluetei noastre o atenție deosebită, fără a trece însă în cealaltă extremă, aceea de a urma cure drastice de slăbire, diete care intervin asupra organismului nostru într-un mod agresiv.

Pentru persoanele care doresc să folosească și remedii pe bază de plante medicinale pentru armonizarea siluetei există suplimentul alimentar ayurvedic SLEMOL, marca Ayurmed. Produsul conține principii alimentare din plante medicinale care temperează pofta de mâncare excesivă, împiedică transformarea glucidelor în grăsimi și accelerează reacțiile de oxidare a zahărului. Stimulează arderea completă a grăsimilor, reglează digestia, metabolismul și tranzitul intestinal, prevenind astfel obezitatea și tulburările asociate ei. Reduce nivelul sanguin al LDL-colesterolului, responsabil de accidentele cardiovasculare.

Terapia cu  SLEMOL trebuie însoțită de un mod corect de alimentație, care presupune un program de hrănire regulat. Astfel, dacă vom lua masa în fiecare zi aproximativ la aceleași ore, organismul nostru se va adapta acestui ritm, declanșând secreția sucurilor gastrice și facilitând procesul digestiei.

  De asemenea, o dietă ușoară, fără prea multe tipuri de alimente combinate la aceeași masă va contribui la reglarea procesului digestiv. 

În India se acordă o importanță deosebită plantelor condimentare, fiind folosite curent în prepararea hranei. Pe lângă efectul gustativ, condimentele au unele proprietăți terapeutice, astfel beneficiul folosirii lor fiind dublu.

Un alt aspect de care trebuie să ținem cont este starea de spirit din momentul hrănirii. Asfel, stările de furie, cele depresive sau anxioase au repercursiuni negative asupra organismului, concretizându-se, printre altele, și prin grăsimi depuse inestetic pe corp. La fel de important este să nu realizăm și alte activități simultan cu servirea mesei, cum ar fi cititul ziarului,  privitul la televizor, vorbitul la telefon ș.a.

În tratatele ayurvedice se acordă o atenție deosebită și hranei care urmează a fi consumată. Cel mai bine este ca mâncarea să fie consumată imediat după ce a fost gătită sau cel mult la câteva ore după aceea. În nici un caz nu este recomandată păstrarea acesteia pentru a doua zi, deoarece își pierde din principiile nutritive, indiferent de modul de conservare, iar sistemul digestiv va realiza un efort suplimentar pentru a o digera.

Pentru persoanele care sunt nevoite să recurgă la o dietă drastică este important să consume suplimente alimentare care să corecteze carențele de minerale și vitamine. Recomandăm pentru aceasta suplimentul alimentar SPIRULINA STAR, marca Ayurmed. Spirulina ( Arthrospira platensis) este o specie de algă albastră cu o mare valoare biologică, conține proteine foarte valoroase, similare celor din carne, pește, soia, conține aminoacizi esențiali și neesențiali, o gamă largă de vitamine în cantități semnificative ( A, E, D, K) și în special vitamina B12. Conține, de asemenea, săruri minerale și oligoelemente din care mai importante sunt: calciu, sodiu, fier, potasiu, magneziu, crom, seleniu, zinc, cupru, mangan, cobalt precum și acizi grași polinesaturați.

         Consumul constant de spirulină, prin compoziția ei complexă și echilibrată, vine să corecteze carențele în minerale și vitamine ale alimentelor excesiv prelucrate, este indicată în special în regimurile alimentare hipocalorice și neechilibrate, persoanelor care țin regimuri de slăbire, vârstnicilor, copiilor, persoanelor care depun eforturi fizice mari și sportivilor de performanță. În produsul SPIRULINA STAR, marca Ayurmed, efectele spirulinei sunt completate armonios de cele ale plantei Ashwagandha (Withania Somnifera), ale cărei principale acțiuni sunt : adaptarea la stres și suprasolicitări, tonic nervos și regenerant global, reîntineritor și afrodiziac, imunostimulent, antiinflamator și antitumoral.

        Produsul SPIRULINA STAR este recomandat pentru corectarea tuturor deficiențelor de principii nutritive naturale, pentru creșterea capacității de adaptare la efect fizic și psihic, pentru stimularea imunității, pentru efectele antitumorale și de protecție în cursul terapiilor radioactive și citostatice.

       Poate fi utilizat cu rezultate bune atât de copii, cât și de vârstnici și de persoane în convalescență.

Orar: 9:00 – 19:00Orice vizită se face în baza unei programări prealabile

Termeni și condiții

Abonează-te la Newsletter
economisește la prima ta rezervare