fbpx
Cura de detoxifiere a colonului

Cura de detoxifiere a colonului

Cura de detoxifiere a colonului | Detoxifierea colonului | Dieta pentru curatarea colonului

Colonul este acea parte a intestinului care se afla intre cec (prima porțiune a intestinului gros)  si rect ( partea terminala a tubului digestiv), cu rolul de extractie a apei si a sarii din deseurile care trebuie eliminate din organism si care stocheaza si elimina reziduurile alimentare care nu au fost digerate. Colonul  este format din patru regiuni, colonul ascendent, cel transversal,  cel descendent si colonul sigmoid.

Unele depuneri rezultate din cauza nedigerarii unor alimente pot ramane pe peretii colonului si ani de zile! Chimicalele toxice din alimente, colorantii, conservantii, pesticidele si alte toxine raman depozitate in intestine.  Stresul, stilul de viata sedentar, perturbarea organismului din cauza radiatiilor electromagnetice provocate de telefoanele mobile, de exemplu, toate acestea pot intarzia eliminarea, iar peretii intestinului gros se incarca, colonul apasand chiar pe organele adiacente.  Apar procese de putrefactie si fermentatie care sunt daunatoare.

Racelile frecvente, oboseala cronica, constipatia, balonarile, gazele, prezenta parazitilor intestinali, lipsa concentrarii, irascibilitatea etc. ..toate acestea sunt simptome care arata faptul ca este binevenita cura de detoxifiere a colonului.

Un colon curat este esential pentru a trai o viata lunga si sanatoasa, pentru ca detoxifierea colonului e necesara atat pentru o mai buna functionare a lui insusi cat si pentru o mai buna functionare a intregului organism.

Curatenia este o calitate care ne incanta si ne ofera o stare de confort, de bine si de siguranta atunci cand o descoperim in mediul care ne inconjoara sau la oamenii cu care interactionam. Este un atribut asociat bunastarii, bogatiei, frumusetii si sanatatii.

Un om care isi ingrijeste cu atentie corpul, nu uita sa isi ingrijeasca si sa isi mentina intr-o stare de curatenie si interiorul corpului, apeland de exemplu la cura de detoxifiere a colonului, urmarind sa aiba un stil de viata echilibrat, o alimentatie sanatoasa, obiceiuri benefice.

Cura  de detoxifiere a colonului  implica clisma terapeutica cu apa sau alte lichide cu rol purificator, hidroterapia ( tratamentul cu apa), diferite macerate cu rol de purificare, cure cu sucuri si bauturi din plante naturale, diferite pulberi din plante cu rol de detoxifiere, regim alimentar adecvat, proceduri de detoxifiere ayurvedice.

Prin dieta pentru curatarea colonului urmarim sa prevenim aparitia bolilor si sa le vindecam pe cele care apar,  sa eliminam problemele digestive si oboseala, sa redam pielii un aspect luminos, sa ne imbunatatim calitatea vietii si longevitatea!