fbpx
Cura detoxifiere colon

Cura detoxifiere colon

Cura detoxifiere colon | Colon detoxifiere | Curatarea colonului

Colonul reprezinta ultima parte a sistemului digestiv si este responsabil pentru depozitarea deseurilor din organism si eliminarea a tot ceea ce este daunator (acumularile metabolice rezultate in urma unei alimentatii nesanatoase ce cuprinde multe prajeli, grasimi animale, zahar, cafea, alcool, bauturi carbogazoase, chimicalele  toxice din produsele alimentare ce contin  E–uri, aditivii toxici, colorantii, pesticidele, ierbicidele, conservantii etc.)

In cazul in care, pe langa un colon incarcat, se adauga si lipsa de miscare, nemaifiind stimulat peristaltismul intestinal, plus o alimentatie gresita, sanatatea organismului in ansamblu este in pericol.

Colonul  are un rol fundamental in functionarea corpului de aceea este important sa fie mentinut sanatos. O cura detoxifiere colon este binevenita pentru ca ajuta la mentinerea unui colon curat si la imbunatatirea starii de sanatate.

cura detoxifiere colon cuprinde procedee terapeutice de purificare si eliminare a toxinelor, clisme terapeutice,  sucuri din fructe si legume, sucuri verzi bogate in clorofila,  ceaiuri detoxifiere colon din plante naturale, suplimente din plante de leac cu efecte antioxidante, energizante si detoxifiante (spirulina, lucerna, aloe vera etc. ) si alte terapii ayurvedice ( panchakarma)  cu rol de detoxifiere si purificare a organismului.

In ceea ce priveate regimul alimentar:

Se renunta la produsele care mentin toxinele in organism (prajeli, alimente procesate.)

Se urmareste un consum de alimente bogate in fibre (salata verde, varza, mazarea, spanacul, legumele verzi, lintea, fasolea, cerealele integrale, orezul brun , semintele de floarea soarelui, semintele de in, fulgii de ovaz, morcovii, ridichile, citricele etc. ), care sunt esentiale pentru reglarea tranzitului si mentinerea tractului digestiv curat.

Se mareste aportul de fructe care contin vitamine, minerale, fibre si enzime cum sunt merele, strugurii, papaya, ananasul, kiwi.

Rol adjuvant in tranzitul alimentar il au alimentele verzi bogate in clorofila (castravetii, broccoli, mararul, patrunjelul, spanacul etc.)

Pentru mentinerea microbiozei intestinale, se urmareste consumul alimentelor probiotice (lactatele fermentate, muraturile).

Rolul apei in organism este foarte important, iar  in curatarea colonului este necesara apa,  din abundenata chiar!

Colon detoxifiere – efecte benefice:

Diminueaza tulburarile sistemului digestiv: dureri si crampe abdominale, balonari, tranzit intestinal lent, constipatie, gaze, pareze intestinale, diaree, colite.

Regenereaza corpul, prin eliminarea toxinelor, si previne imbolnavirea organismului.

Amelioreaza starea psihica, prin inlaturarea starii de oboseala, inlaturarea insomniei, anxietatii, somnolentei.

Cura detoxifiere colon ne poate ajuta in mentinerea unei stari de sanatate infloritoare!