fbpx
Detoxifierea organismului

Detoxifierea organismului

Detoxifierea organismului este un proces natural de eliminare si neutralizare a toxinelor din corp. Toxinele din corpul nostru sunt substante organice, produse de bacterii, paraziti si ciuperci, care au o natura toxica, dar exista si toxine care pot intra in organism din exteriorul acestuia, prin expunerea in medii toxice ( radiatiile) sau poluate.

Organismul uman are o capacitate limitaaă de detoxifiere, pentru ca acesta recunoaște toxinele naturale, insa nu recunoaste toxinele inventate de om. Daca organismul nostru nu se poate detoxifia, toxinele pot produce inflamatii si alte probleme de sanatate, influentand si starile noastre psihice.

Capacitatea de detoxifiere a corpului este depasita atunci cand toxinele ne invadeaza, iar detoxifierea organismului are in vedere detoxifierea anumitor parti ale acestuia.

Sangele numit si râul vietii este cel care transporta substantele nutritive si oxigenul la celule si elimina produsii de metabolism si toxinele.

Limfa este un lichid care contine limfocite, celule cu rol imunitar, si se misca prin corp intr-un sistem de vase paralel cu cel sangvin. Limfa are rolul de a colecta deseurile celulare, are rol in distrugerea patogenilor patrunsi in organism si a substantelor ce pot provoca boli.

Pielea este cel mai mare organ de eliminare al corpului, avand rol de excretie si secretie. Prin secretiile glandelor sebacee si sudorale, elimina substante chimice din organism, ajutand rinichii. De asemenea, actioneaza ca un scut protector, impiedicand patrunderea substantelor toxice si a microbilor în corp.

Colonul este ultima parte a intestinului si cel care raspunde de prelucrarea alimentelor inainte ca acestea sa fie eliminate din corp. Un colon curat si sanatos este esential pentru ca eliminarea toxinelor sa se realizeze fara sa existe riscul ca acestea sa fie din nou absorbite in corp.

Rinichii sunt cei care filtreaza sangele si il depureaza de substante toxice pe care le elimina prin intermediul aparatului uro-excretor, o cale principala de eliminare a toxinelor din organism.

Ficatul sau uzina vie a corpului nostrum, cum mai este numit,  metabolizeaza produsii eliminati de celule si toxinele patrunse in organism.

Plamanii elimina toxine prin intermediul fiecarei respiratii si protejeaza organismul de bacterii.

Detoxifierea organismului se realizeaza, astfel, pentru fiecare dintre acestea, în mod specific prin intermediul procedurilor ayurvedice panchakarma, prin diverse cure si regimuri alimentare ( regimul Oshawa, cura de eliminare a pietrelor la fiere, cura de purificare a limfei, cu citrice, cura de sucuri de legume si fructe, postul negru, doar cu apa,  etc), prin intermediul ingerarii pulberilor din plante medicinale, a maceratelor, a infuziilor si a ceaiurilor din plante, prin diferitele forme de terapie pe care le realizam in cadrul clinicii noastre.

Detoxifierea organismului are rol preventiv si numeroase beneficii ( gandirea devine mai limpede, te simti mai usor, pielea este mai curata, te simti mai plin de energie), dar este si o etapa importanta a procesului vindecarii diferitelor afectiuni, ajutand organismul sa devina capabil sa se autovindece.