fbpx
Osteopraxia

Osteopraxia

Osteopraxia este o terapie realizata in mod manual si se bazeaza pe manipularea scheletului, a muschilor, a ligamentelor, a tesuturilor moi, pentru a stabili mobilitatea articulatiilor, pentru a diminua durerile, pentru a intari sistemul imunitar si rezistenta la imbolnavire. Prin pozitionari speciale ale mainilor , pe care le putem numi manipulari osteo musculare, terapeutul urmareste ca circulatia sangelui si a limfei sa revina la normal, astfel fiind corectate functiile organelor si ale muschilor.

Terapia cranio sacrala este o forma de terapie alternativa, dezvoltata de dr. John Upledger in anii 1970. Este o terapie blanda de palpare non intruziva si de ascultare a corpului, de la craniu, adica de la cap pana unde se intinde sistemul nervos, pana la sacru si este o metoda de evaluare si imbunatatire a functionarii sistemului fiziologic al corpului numit sistem craniosacral.

In lumea in care noi traim stressul, suprasolicitarea nervoasa, epuizarea nervoasa, atacurile de panica, sindromul burnout( oboseala cronica), depresiile si orice tip de nevroze sunt caracteristicile omului modern agitat , cu programul incarcat de sarcini si probleme de rezolvat pentru care o terapie de relaxare, de eliberare somato emotionala( de eliberare a emotiilor din corp) este binevenita pentru a-l transforma intr-un om normal, aflat intr-o stare de echilibru cu un mental relaxat. Aceasta terapie realizata prin pseudomangaieri, in bolile grave alina, indepartand o parte din durere si din suferinta cerebrala.

Terapia cranio sacrala amelioreaza numeroase boli si disfunctii printre care: oboseala cronica, disfunctii postchirurgicale, dureri de gat, spate, migrene,dereglari ale sistemului nervos central, depresii, dificultati emotionale, afectiuni ale creierului si ale maduvei spinarii ca urmare a unor accidente, autism, dificultati de invatare, dislexie, probleme ortopedice, scolioza etc.