Cura de detoxifiere

Film de prezentare a Curei cu Citrice pentru detoxifierea limfei, realizată de Dr. Carla Fabian:

 
Când este necesar să ne gândim la un regim de detoxifiere şi ce este acesta? Nu apare o reacţie de respingere atunci când simţim că ne sunt impuse nişte reguli în ceea ce priveşte modul cum ne alimentăm?

Regimul de detoxifiere este inclus în viaţa noastră atunci când din anumite cauze în trupul nostru apar dezechilibre şi atunci nu îl mai considerăm o restricţie, ci o soluţie. O anumită disciplină sănătoasă nu se mai resimte ca o impunere, ci ca o necesitate salvatoare.

Un regim de detoxifiere presupune înţelegerea procesului de purificare la care ne vom supune organismul, o anumită disciplină, rigurozitate şi perseverenţă în realizarea curelor, a tehnicilor de eliminare a toxinelor, atât la nivel fiziologic, cât şi la nivel psihoemoţional. Factorul motivaţional este de asemenea foarte important în luarea unei decizii de a urma un astfel de regim.

Ritmul vieţii pune o presiune asupra noastră, nu mai ştim dacă foamea pe care o simţim este una fiziologică sau una mentală, dacă mâncăm pentru a ne hrăni trupul sau pentru a ne satisface anumite nevoi emoţionale şi lipsuri sufleteşti. Abundenţa de alimente nu înseamnă întotdeauna şi o calitate foarte bună a acestora, iar elementele de sinteză pe care le conţin nu sunt neapărat nutritive. Noi considerăm că ne hrănim, însă suntem adesea obosiţi, iritaţi, surescitaţi.

Colonul e iritat, ficatul gras, limfa încărcată etc. În astfel de situaţii de criză suntem nevoiţi să luăm în considerare un regim de detoxifiere.
În cadrul centrului Ananda Clinic oferim mai multe tipuri de regimuri de detoxifiere şi sprijin în realizarea lor. Acestea cuprind cure cu sucuri de fructe şi legume, alimentaţie adecvată procesului de detoxifiere, tehnici de eliminare a toxinelor sau a depunerilor, astfel încât printre roadele care rezultă să existe şi o impulsionare în a urmări un stil de viaţă sănătos, respectându-ne trupul şi adevăratele sale nevoi.

De cele mai multe ori, intrarea și revenirea dintr-o cură de detoxifiere sunt mai importante pentru organism decât cura propriu-zisă. De exemplu, revenirea gradată la alimentația solidă după un post negru prelungit sau după o cură cu sucuri de legume sau de citrice constituie o etapă deosebit de importantă pentru fructificarea și consolidarea efectelor curei propriu-zise. De asemenea, asocierea acestor regimuri cu terapii cu efect purificator (sudorație în saună, masaj de relaxare, reflexoterapie) ajută foarte mult organismul în procesul masiv de eliminare a toxinelor și ne oferă prilejul de a avea amintiri plăcute din perioada curei, astfel încât să ne dorim să o repetăm.

Pentru o programare, contactează-ne, utilizând una dintre modalitățile de mai jos!

Orar: 9:00 – 19:00Orice vizită se face în baza unei programări prealabile

Termeni și condiții

Abonează-te la Newsletter
economisește la prima ta rezervare