fbpx

Servicii

Abordare Holistica

DIETOTERAPIA

DIETOTERAPIA – constă în adoptarea unui regim alimentar personalizat, necesar atât în vederea menținerii stării de sănătate, cât și pentru susținerea organismului pe parcursul tratamentului adecvat afecțiunilor existente. Știut fiind că suntem ceea ce mâncăm, este foarte important să adoptăm acea dietă care ne ajută cel mai mult să prevenim afecțiunile la care suntem predispuși sau să facem față cât mai bine neajunsurilor generate de suferințele existente, facilitând ameliorarea și recuperarea stării de sănătate.

În cadrul pachetelor oferite de ANANDA CLINIC puteți opta pentru una dintre următoarele variante de dietoterapie:

· REGIM VEGAN – constă în consumul exclusiv de hrană vegetală.

· REGIM RAW VEGAN – constă în consumul exclusiv de hrană vegetală neprelucrată termic sau ușor prelucrată la temperaturi mai mici de 40 grade Celsius.

· CURA cu 7 SUCURI – constă în consumul pe parcursul unei zile doar a 7 sucuri de legume proaspăt preparate, fără alte alimente.

· CURA cu 5 SUCURI – constă în consumul pe parcursul unei zile a 5 sucuri de legume plus masa de prânz vegană.

· CURA cu CITRICE – constă într-o dietă de 3 zile în care se consumă exclusiv sucuri de citrice și apă.

· CURA CU FRUCTE DE SEZON – constă în consumarea pe parcursul a minim 3 zile a unei cantități adecvate de fructe de sezon.

· REGIM YANG – bazat preponderent pe vegetale şi cereale YANG, regimul alimentar YANG este o alternativă sănătoasă la tendinţele actuale de alimentaţie care sunt preponderent YIN. Fără a fi drastic, precum regimul YANG Oshawa care se bazează exclusiv pe câteva sortimente de cereale, regimul YANG presupune hrănirea cu produse naturale YANG.

· REGIM OSHAWA NR.7 – Regimul Oshawa nr. 7 este cel mai eficient regim indicat de doctorul George Oshawa, având efecte de reechilibrare şi regenerare în aproape toate bolile, inclusiv în cazul cancerului. Regimul prevede ca pe o durată de 10 zile să se consume numai următoarele cereale Yang: grâu, orez, hrişcă şi mei, în orice combinaţie sau proporţie dorim, fierte sau coapte, singurul condiment admis fiind sarea grunjoasă. În cazul unor boli severe se recomandă perioade de regim succesive (mai multe secvențe de câte 10 zile), cu o pauză de 3 – 5 zile între două secvențe, în timpul acestor pauze putând fi consumate şi alte alimente, de preferinţă tot Yang, ușor de digerat, dar foarte nutritive. Regimul se repetă până când se obţine efectul dorit, adică eliminarea definitivă a bolii sau a dezechilibrului.

· POST CU APĂ – Principalele efecte ale postului includ repausul întregului tub digestiv, facilitarea unor procese şi schimburi interne, eliminarea reziduurilor metabolice şi purificarea întregii fiinţe. Cercetări ştiinţifice recente arată că postul are inclusiv puternice virtuţi antioxidante.

IMPORTANT! Pentru obținerea sucurilor utilizăm un storcător profesional Angel cu dublu ax melcat orizontal care acționează prin presare, nu prin centrifugare, rezultând un suc de foarte bună calitate. Pe parcursul șederii la Ananda Clinic se consumă doar apă alcalină cu pH 8,8.

APIFITOTERAPIA

Constă în administrarea personalizată de remedii pe bază de plante medicinale și produse apicole:

· PULBERE DE PLANTE administrată SUBLINGUAL

· MACERATE DE PLANTE

· REMEDII SUB FORMĂ DE CAPSULE, TABLETE, PICĂTURI, EXTRACTE

· AROMOTERAPIE

· PRODUSE APICOLE: MIERE, POLEN, LĂPTIȘOR DE MATCĂ.

PROCEDEE AYURVEDICE DE OLEATIE

PROCEDEE AYURVEDICE DE OLEAȚIE EXTERNĂ

· SHIRODHARA – o veche terapie ayurvedică de purificare pentru zona capului, de echilibrare a sistemului nervos central și de reîntinerire. Într-un cadru relaxant, pe o masă din lemn, se picură pe cap în flux continuu ulei încălzit, obținut prin presare la rece, în care s-au macerat timp de 7 zile plante medicinale adecvate.

· OLEAȚIE-MASAJ CU SĂCULEȚ CU PLANTE ȘI ULEI CALD – un masaj ayurvedic de tonifiere realizat într-un cadru relaxant, pe o masă din lemn, cu un săculeț textil ce conține plante medicinale. Se aplică ulei încălzit, obținut prin presare la rece, în care s-au macerat timp de 7 zile plante medicinale adecvate. Este urmat de sudorație în saună.

· OLEAȚIE CU COLĂCEL – procedeu ayurvedic ce constă în aplicarea locală (pe piept, lombar sau cervical), cu ajutorul colacului, de ulei încălzit (obținut prin presare la rece) în care s-au macerat timp de 7 zile plante medicinale adecvate.

· OLEAȚIE-MASAJ CU GHEE – într-un cadru relaxant, pe o masă din lemn, se realizează masaj ayurvedic pe tot corpul cu ghee caldă (unt clarifiat), urmat de sudorație în saună

TERAPIE CU FRECVENTE

TERAPIA CU FRECVENȚE – constă în utilizarea unor dispozitive generatoare de frecvențe, cum ar fi:

· LAMPA CU PLASMĂ PULSATORIE – dispozitiv bazat pe tehnologiile lui Tesla, puse în practică de doctorul Royal Raymond Rife. Acționează prin generarea unor frecvențe care creează armonizări specifice de restructurare și vindecare.

· COCONUL TAHIONIC – dispozitiv cu ajutorul căruia sunt captate în ființă anumite microparticule numite tahioni. Tahionii nu vindecă, ci mai degrabă furnizează energie corpului, astfel încât el se va vindeca singur. Dispozitivele tahionice au început să fie folosite în România de mai puțin de 10 ani, cu toate că în alte ţări metoda este aplicată cu succes de mai bine de 20 de ani. Practic, infima particulă care-i fascinează pe fizicieni, fiindcă se spune că ar depăşi viteza luminii, a ajuns să stea la baza unei metode revoluţionare de redobândire a sănătăţii, acţionând asupra minţii şi trupului, restabilind echilibrul organismului și favorizând procesele de vindecare.

· LAMPA DE CROMOTERAPIE – expunerea la lumină colorată stimulează structurile intracelulare și moleculele sensibile. Aceasta inițiază reacții celulare în lanț și declanșează așa-numitele răspunsuri secundare, care nu se limitează doar la suprafața de piele tratată, ci poate implica tot corpul. Se stimulează și se modulează astfel procesele reparatorii și regenerative, precum și sistemul imunitar. Cromoterapia acționează într-un mod natural, prin sprijinirea capacității de regenerare a organismului și, prin urmare, ajută organismul să își mobilizeze propriul potențial de vindecare.

PSIHOTERAPIE

Are ca scop diminuarea până la eliminare a anumitor tulburări și suferințe de natură psiho-mentală, psiho-socială, psiho-somatică prin alchimizarea emoțiilor negative și soluționarea conflictelor interioare. Pentru aceasta folosim mai multe metode:

· Tehnica ,,CĂLĂTORIA’’ – constă în realizarea de către pacient, ghidat fiind de terapeut, a unei incursiuni în propria ființă, folosindu-se de energia emoțiilor trăite cu ocazia diferitelor evenimente din viața sa.

· RECALL HEALING – tehnică ce constă în procesarea prin reamintire a diferitelor evenimente și emoții puternice trăite de pacient de-a lungul vieții, precum și în stabilirea unei anumite ciclicități de revenire a acestora.

· TERAPIA IERTĂRII – „A greși e omenește, a ierta e divin”, spune un străvechi proverb. A ierta nu constă doar în faptul că îi iertăm pe cei care ne-au greșit, este mult mai mult, după cum spune și proverbul. Aceasta înseamnă că, atunci când iertăm, atât sufletul nostru, dar și toate acumulările subconștiente se eliberează, lăsându-ne în primul rând pe noi înșine mult mai purificați, mai curați interior și ne ajută să înaintăm în viață cu încredere și entuziasm.

· EFT (Emotional Freedom Technique) – tehnica de eliberare emoțională sau presopunctură emoțională; combină stimularea prin batere ușoară a punctelor ce constituie capete de meridiane energetice cu elemente de stimulare a emisferelor cerebrale și cu afirmații foarte specifice, în timp ce ne îndreptăm atenția către senzațiile fizice de disconfort, amintiri, emoții, diferite adicții, pofte etc., de care dorim să ne eliberăm.

YOGA TERAPEUTICA

Cu o ghidare competentă se realizează exerciții fizice și respiratorii simple menite să ne ajute în ameliorarea dezechilibrelor din corp, liniștirea minții, recăpătarea mobilității, revitalizare, regenerare, eliminarea stresurilor, relaxare.

· EXERCITII FIZICE

· EXERCIȚII DE RESPIRAȚIE

· EXERCIȚII DE RELAXARE

· EXERCIȚII DE MEDITAȚIE

TERAPII SPECIFICE ÎN FUNCȚIE DE NECESITĂȚI

MASAJ TERAPEUTIC

· MASAJ TERAPEUTIC:

o REFLEXOTERAPIE – constă în masajul reflexogen la nivelul picioarelor, având ca rezultat stimularea la distanță a tuturor organelor, influențând astfel în mod benefic funcționarea tuturor sistemelor și aparatelor organismului.

o OSTEOPRAXIE – constă din manevre ce implică manipularea scheletului, a mușchilor, a ligamentelor, a țesuturilor moi, prin care terapeutul urmărește restabilirea unei posturi corecte, a mobilității articulațiilor, diminuarea durerilor, funcționarea corectă a organelor interne.

o MASAJUL TERAPEUTIC DE RECUPERARE – se realizează pe zone tensionate pentru ameliorarea simptomele existente și are ca scop favorizarea proceselor de vindecare și de recuperare funcțională.

o DRENAJUL LIMFATIC – este o formă de terapie delicată care facilitează fluxul limfei în direcții conforme cu structura sistemului limfatic, stimulând procesele de detoxifiere.

· CATAPLASME

· INHALAȚII

· VIRECHANA (PURGAȚIE TERAPEUTICĂ)

· VAMANA (VĂRSĂTURĂ TERAPEUTICĂ )

· BĂI cu PLANTE

.

SALINA

SALĂ APARATE FITNESS

MASAJ CU AJUTORUL SCAUNULUI DE MASAJ

OZONOTERAPIE

  • BĂI CU OZON
  •  HIDROCOLONTERAPIE CU OZON

Consulta medicul

Nu stii inca ce tip de terapie sa urmezi? 

Medicina holistica are la baza un sistem foarte complex, iar Ayurveda nu face exceptie. Fiindca se bazeaza pe cunoasterea profunda a organismului, va da cele mai bune rezultate in urma unui tratament personalizat.

Afla direct de la specialistul nostru, doctorul Catalin LUCA, ce tip de investigații trebuie să faci și ce terapii sunt potrivite nevoilor tale. Trebuie doar să completezi formularul de mai jos, și vei primi răspunsul pe adresa de e-mail furnizata.