fbpx
Terapia Bowen

Terapia Bowen

Terapia Bowen sau Bowtech este o metoda de vindecare si relaxare complementara, o tehnica manuala inventata si dezvoltata in anii ,50 de Tom Bowen in Australia.

Tehnica implica manipulari ale structurilor fizice, adresandu-se muschilor, tendoanelor, articulatiilor, fasciei, nervilor si presupune executia unor serii de miscari delicate, blande, realizate cu presiune moderata practicate cu degetele. Acestea declanseaza vibratii de-a lungul traseelor nervoase specifice si vor fi receptate si procesate de sistemul nervos central autonom (sau vegetativ care controleaza majoritatea functiilor corpului) care va initia procesul de vindecare. Sistemul nervos percepe prin receptorii sai cele mai fine schimbari de stare, de aceea, miscarile blande vor fi percepute de catre acesta si astfel sunt produse efecte in corp.

Terapia Bowen activeaza doctorul interior, prin faptul ca propriul corp este cel care lucreaza, se autovindeca. Propriul corp este un univers in miniatura, inteligent proiectat si cu o mare capacitate de adaptare si regenerare. Aceasta terapie este o profunda tehnica de relaxare si va va ajuta sa intelegeti mai bine propriul corp , mai profund, sa ii fiti mai recunoscatori, sa il pretuiti cu adevarat , sa ii vedeti valoarea si sa va iubiti mai mult.

De asemenea are beneficii in cazurile de epilepsie, dezechilibre hormonale si emotionale, deformari ale coloanei, paralizii in urma accidentelor , sechele dupa accidente vasculare, boli ale sistemului imunitar, chisturi, fibroame, infertilitate, afectiuni neurologice, stress, oboseala cronica, afectiuni ale rinichilor, ficatului, vezicii biliare, stomacului, intestinelor, dureri de spate, dureri de cap .