C T  (la Ananda Clinic între 10.09.2022 – 10.10 2022)

Am ținut post 21 de zile cu apă și cu macerat… A fost o experiență extraordinară, o transformare pentru mine radicală, din foarte multe puncte de vedere.

Am stat o lună la clinica Ananda. Am venit pentru un diagnostic de cancer la sân. Aveam multă multă frică și îndoială. Dar a fost o experiență extraordinară, o transformare pentru mine radicală, din foarte multe puncte de vedere. Simt că m-am echilibrat nu numai emoțional dar și fizic și mental. A fost o perioadă de regăsire ca să zic așa din multe puncte de vedere, perioadă în care am experimentat o claritate mentală extraordinară. Toate terapiile de care am avut parte, simt că m-au susținut ca să pot să trec prin tot procesul de care am avut parte aici.

Am ținut post 21 de zile cu apă și cu macerat. Simt că aici a fost un cadru benefic să țin postul, spre deosebire de acasă, unde mi-ar fi fost mult mai greu. Faptul că am fost într-un program zilnic, faptul că am avut terapiile zilnice  m-au ajutat de multe ori la vitalitate în zilele în care mi-era mai greu și eram cu energie mai scăzută. Chiar masajele, frecvențele, toate terapiile, am simțit că au făcut o diferență extraordinară și m-au susținut în zilele de post. Mă așteptam să fie mai greu. M-am așteptat să fie mult mai greu postul. Sincer, am crezut că din punct de vedere fizic, o să am mult mai multe provocări, a fost mai mult disconfort fizic pe alocuri, dar au fost și multe zile în care am simțit că eram bine, fiind oricum destul de slăbuță. Când am venit, nu aveam nu știu ce mare vital. Da… faptul că l-am ținut aici într-un mediu unde am simțit că sunt susținută din toate punctele de vedere, cred că a ajutat foarte mult și am putut să îmi dedic toată energia în exclusivitate, pentru mine, pentru tot procesul de reparare, de odihnă, de relaxare. Acasă cred că ar fi fost mult mai dificil să trec prin post.

Când am făcut prima dată shirodhara mi-a plăcut foarte mult, a fost foarte relaxantă și am simțit efectiv cum parcă mi se luau grijile cu mâna. A fost o terapie mai diferită, mai specială. Lucrul cu vocalele, faptul că facem în grup, mi se pare că se creează o stare diferită.

Când am făcut și împreună meditațiile, simțeam efectiv și fizic anumite răspunsuri. Eu aveam nevoie de ele. Aveam nevoie să simt o validare,  un răspuns concret, care să fie tangibil, au produs o schimbare în mine, și am mai multă încredere.

După cea de a doua realizare a tehnicii de iertare, am reușit să depășesc mult mai ușor un anumit moment mai greu și să îl înlocuiesc cu ceva poetic. Mă bucur că am făcut a doua iertare, era necesar pentru că altfel rămâneam probabil cu o undă de  îndoială. Orice justificare sau orice interpretare aș fi găsit, nu m-ar fi satisfăcut în totalitate și faptul că am repetat experiența și a fost pozitivă de la început până la  final, m-a ajutat foarte mult.

Nu simt că ar trebui schimbat nimic la clinică. Ca și echipă mi se pare extraordinar, simți că e un cadru diferit, e un cadru cald, unde eu cel puțin m-am simțit suficient de bine și de sigură și în siguranță și confortabil să întreb ce aveam nevoie să știu. Nu m-am simțit ca într-un loc străin.

Da, mi se pare un loc propice, unde poți să faci multe lucruri. Nu trebuie neapărat să ai un diagnostic ca să vii aici. Poate să fie și o chestie făcută ca prevenție, ca resetare, regăsire și  multe altele. Și un loc în care, într-adevăr, dacă vrei să ții un post cu apă mi se pare o locație bună pentru așa ceva datorită suportului pe care îl primești.

Cum plec de aici… ooo cu câte nu plec…  cred că altfel percep lucrurile în comparație de cum le percepeam când am venit, cred că s-a schimbat felul în care eu mă raportez la mine, la exterior, la gânduri, la sentimente, la emoții. Și sper să rămână cu mine, dar adevăratul test va fi când efectiv mă întorc acasă și reintru în program.

Tot timpul am oscilat către partea aceasta alternativă. Deci am cam fugit de partea convențională. Doar că am fugit cu foarte mare frică, chiar dacă am ales să fac ce simțeam că e necesar, felul în care am făcut-o a fost diferit și cred că asta e schimbarea pe care am reușit să o dobândesc aici și sper să pot să o mențin cât de mult de acum înainte. Să nu mai fie totul cu atâta îngrijorare și frică. Să fie cat mai natural și cu mai multă răbdare și blândețe și înțelegere.

În timpul postului cred că am slăbit cam aproape 8 kg, 7 kg jumate între 7 kg jumate și 8 kg și în 9 zile am recuperat intre 4 și 5 kg, ceea ce este foarte bine.

Mulțumesc pentru tot ceea ce am primit aici!

Orar: 9:00 – 19:00Orice vizită se face în baza unei programări prealabile

Termeni și condiții

Abonează-te la Newsletter
economisește la prima ta rezervare