Am venit convinsă deşi nu ştiam locaţia, că lucrurile nu pot fi decât bune. Am venit cu un diagnostic pus de medicina alopată de suprimare a funcţiunii suprarenalelor în urma consumului îndelungat de cortizon. Aveam dureri în tot corpul, inclusiv musculare şi articulare, aproape nu mă mai puteam mişca deloc, şi o stare de depresie cumplită, în care nu puteam să iau nici o hotărâre, eram exact ca un robot. Odată ajunsă aici lucrurile au fost surprinzătoare. În primul rând felul în care arată clinica, modul în care personalul este dispus să te ajute în orice clipă şi să te sprijine de câte ori ai nevoie, plus acest tratament cu totul şi cu totul nou pentru mulţi din pacienţi obişnuiţi cu medicaţia alopată.

Cele 5 sucuri pe care le-am primit pe zi şi o masă solidă, au făcut ca în termen de 7 zile toate lucrurile să se reaşeze în organismul meu. Am întâlnit metode pe care nu le-am întâlnit nicăieri, acea baie de ulei a frunţii Shirodhara, şi un lucru extraordinar care te ajută să te despovărezi de toate problemele pe care le-ai acumulat de-a lungul timpului fără să realizezi importanţa lor, este psihoterapia, în care important este să ajungi să vezi cine eşti tu cu adevărat, cât de important eşti pentru tine şi cât de multă nevoie ai de iubire de tine pentru a putea trece peste tot ceea ce se întâmplă în jurul tău.

Toate aceste evenimente care, unele sunt adevărate drame, altele sunt mici incidente se adună, se adună în sufletul tău, se adună în conştiinţa ta şi la un moment dat nu mai şti dacă gândeşti bine, dacă eşti corect, dacă ceilalţi te percep ca pe o persoană bună, ca pe o persoană rea… nişte lucruri care îţi creează o instabilitate de a lua decizii, ori aici, toate aceste metode îmbinate, holistica aceasta pe care o foloseşte clinica dumneavoastră este un lucru extraordinar, şi din experienţă proprie, dar şi din ce văd în jurul meu, oameni care au venit în stări deplorabile, pleacă acasă pe picioarele lor fără a acuza acele dureri care îi anchilozau pur şi simplu nu numai în articulaţii, ci şi în mental.

Această sală de mişcare cu şedinţele de yoga şi ceea ce realizaţi acolo, respiraţiile care conştientizează atât de mult, de mişcare, de elongaţie… eu nu am făcut până aici nicăieri, săculeţul cu saună unde simţi că în fiecare por al corpului tău intră sănătate pur şi simplu prin plantele şi uleiurile acelea, salina care îţi lasă plămânii curaţi nu numai de ce ai îngurgitat prin respiraţie, dar prin toate acele tristeţi care se aşează pe plămâni şi care te fac să fi depresiv, toate aceste lucruri nu le poţi întâlni oriunde.

Nu mai spun de reflexoterapie care atinge atât de bine zonele, nu numai organele interne sau externe, dar zonele sufleteşti… corespondente organelor.. eu am rămas pur şi simplu uimită când doamna m-a întrebat de nişte lucruri foarte punctuale în momentul în care îmi masa nişte părţi ale tălpii care mă dureau îngrozitor, şi atunci domnia sa mi-a explicat de unde vin acele dureri, care odată încetat masajul, au încetat şi durerile.

Deci tot acest complex de metode şi de… a vedea lucrurile în ansamblu… pentru că mergi la un medic specialist pe cutare organ şi îţi spune una, mergi la altul care nu are treabă cu aceea… şi nu nu nu.. eu spun că tre să faci aşa.. celălalt îţi spune invers.. şi tu doar înghiţi un pumn de pastile care nu fac decât să strice ceea ce mai ai bun în tine. Pe când aşa, aducând natura în organismul tău, pentru că tu de multe ori refuzi să îţi porţi organismul în natură, nu faci decât să vezi cât de importantă este această natură în totul ei.. pentru ca totul în tine să fie bine.

Vă mulţumesc foarte mult şi ca şi recomandare pentru cei care vor să vină… tuturor celor ce au probleme mare în diagnosticare şi umblă de la un cabinet la altul fără să îşi găsească o rezolvare, le recomand din tot sufletul să apeleze la Ananda Clinic şi la serviciile pe care această clinică le oferă cu deosebită amabilitate şi deschidere. Oricând aveţi ceva care vă deranjează consultaţi întâi un medic ce poate să privească lucrurile în general nu numai pe organul ce vă doare, este foarte important să găsiţi omul de care aveţi nevoie şi aceasta cel mai bine o găsiţi în Ananda Clinic.

Am spus exact ceea ce am simţit eu şi cazul meu direct, nu am aberat cu nimic, am spus exact ceea ce pentru mine a fost un lucru extraordinar.. iată cum şi articulaţiile nu mai sunt atât de rigide, deci redoarea aceea pe care nu ştiu dacă o aveau datorită nefuncţionării suprarenalei, ci datorită tuturor celor pe care sufletul meu le acumulase şi le strânsese acolo exact ca un arici ce se strânge din ce în ce mai mult iar ţepii lui sunt din ce în ce mai dureroşi.

Acum strâng mâinile le întind, mişc degetele la picioare şi le întind, sunt ale mele şi tot aşa.. am altă poftă de viaţă, alt tonus.. am nişte proiecte urgente pe care trebuie să mă duc acasă să le fac, am găsit şi material din care să modelez nişte lucruri care să îmi aducă aminte de perioada în care am fost aici, a fost splendidă perioadă, a fost mai mult decât un concediu de relaxare, a fost un loc din care, sinceră să fiu.. nici nu aş mai vrea să plec… am zis că o să îmi fac un abonament măcar la două săptămâni.. să nu se mai acumuleze aşa multe reziduuri.

Am terminat defectologia şi de 40 şi ceva de ani lucrez cu copilaşi care au nevoie de un îndrumător în ceea ce priveşte vorbirea, comportamentul, atitudinea, hiperactivitatea şi o fac cu mare mare drag, aici am mai învăţat câte ceva de la cei care m-au ajutat pe mine. De exemplu nişte mişcări yoga care le va prinde foarte bine în ceea ce priveşte respiraţia şi mişcarea capului, care le limpezeşte gândirea şi care pe unii dintre ei chiar îi linişteşte.

Legănatul braţelor care vă dă şi satisfacţia că ne jucăm, şi mişcările la sol cu picioruşele, întinderea coloanei pentru o mai mare capacitate de respiraţie.. şi toate lucrurile acestea nu pot decât să îi ajute, mai ales pe copiii care au mai puţină răbdare şi pe care lumea îi consideră diferiţi decât pe copiii normali şi care este o mare greşeală.

Vă mulţumesc!

C. C., 70 ani

24 aprilie 2019

Orar: 9:00 – 19:00Orice vizită se face în baza unei programări prealabile

Termeni și condiții

Abonează-te la Newsletter
economisește la prima ta rezervare