O zi de răsfăț la centrul holistic Ananda Clinic de la Snagov Atunci cînd am primit invitația de la Ananda Clinic de a petrece o zi în centrul lor, am considerat-o o provocare de a încerca terapii și experiențe noi. Sunt adepta unei abordări holistice a sănătății prin care programele de terapie se adresează nu doar părților suferinde, ci tuturor…
Specialiștii centrului, oameni calzi, frumoși și inimoși, m-au primit cu multă căldură sufletească și bucurie, iar starea de bine pe care mi-au oferit-o ei a fost un alt fel de terapie. În compania lor, la început de zi, am savurat o băutură pe bază de ghimbir din gama Freeways și am avut parte și de o ședință de consiliere terapeutică oferită de Dr. Cătălin Luca.
Yoga terapeutică – Meditația O activitate făcută dimineața, care ne ajută să ne trezim binedispuși! În limba sanscrită, cuvântul yoga are semnificația de unire, fuziune, contopire. Yoga este un sistem filosofic apărut în India cu mii de ani în urmă și este considerată o cale spre auto-cunoaștere, fiind un mijloc de desăvârșire fizică, dar și spirituală. În afara Indiei, yoga este asociată cu practica posturilor…
Ayurveda și femeia Orice femeie își dorește să fie fericită și frumoasă, să aibă încredere în ea și să fie admirată. Starea ei psihică depinde în mare măsură de echilibrul ei hormonal care determină, de asemenea, și aspectul corpului fizic. Variațiile hormonale lunare care determină manifestarea ciclului menstrual pot umbri uneori starea de bună dispoziție a femeii, făcând-o să fie…
Ayurveda este medicina tradițională indiană și are o vechime de peste 5000 de ani. Ea se bazează pe principii universal valabile, ce au fost confirmate în mii de ani de practică, ceea ce o face aplicabilă în orice zonă geografică a lumii.
Conceptul de sănătate în viziunea ayurvedică este unul holistic, sănătatea însemnând atât buna funcționare a ființei umane, cât și integrarea ei armonioasă în mediul său de viață. Această integrare necesită în primul rând o bună cunoaștere a structurii ființei umane în toată complexitatea ei, precum și a modului cum funcționează ea.
Tipul constituțional al unei ființe umane determină preferițele respectivei ființe față de anumite realități, printre care și gusturile.
În funcție de starea de sănătate sau de boală în care ființa umană se află, preferințele ei gustative vor fi NATURALE, respectiv INERȚIALE sau PERTURBATE.
Preferințele gustative NATURALE completează spectrul energiilor prezente în proporție mai mică în structura individuală și reflectă manifestarea STĂRII DE INTELIGENȚĂ NATURALĂ în ființa respectivă.
Frigul ne bate la ușă, vacanța s-a terminat și copiii se reîntorc în colectivități: școală, grădiniță, creșă etc. Pentru a evita îmbolnăvirile prin contaminare de la alți copii este indicat ca imunitatea copiilor să fie una puternică. Pentru aceasta, mamele pot să administreze copiilor, din timp, suplimente pe bază de plante care să le asigure o bună imunitate și în felul acesta să îi scutească de toate suferințele care pot să apară.
Cele șase gusturi elementare sunt mai importante pentru minte decât pentru trup deoarece mintea este aceea care permanent urmărește să conștientizeze stimularea senzorială. Gusturile și emoțiile asociate acestora sunt cei mai importanți factori care influențează funcționarea organelor de simț.
În Ayurveda se cunoaște că la nivelul minții există 3 tendințe fundamentale de manifestare, care influențează și gradul de rafinare și purificare al întregii ființe.
Tehnica de Eliberare Emoțională (Emotional Freedom Technique – EFT) denumită și Tehnica tapotamentului este pe scurt o „presopunctură emoțională” care combină stimularea prin batere ușoară a punctelor ce constituie capete de meridiane energetice cu elemente de stimulare a emisferelor cerebrale și cu afirmații foarte specifice, în timp ce ne îndreptăm atenția către senzațiile fizice de disconfort, amintiri, emoții, diferite adicții, pofte etc. de care dorim să ne eliberăm.
Trecerea de la anotimpul rece la primavara se poate solda, pe fondul usoarei slabiri a sistemului imunitar din timpul iernii, cu unele afectiuni sezoniere ale aparatului respirator. Fara sa prezinte o mare gravitate, sunt deranjante prin simptomele lor : inflamatia cailor respiratorii superioare si inferiore, infundarea nasului, secretii nazale excesive, tuse, expectoratie, uneori febra.
Centru Ayurvedic Ananda Clinic este primul centru de recuperare și terapii alternative cu specific ayurvedic din România. O echipă de medici specializați în India oferă programe personalizate de prevenție, tratament și recuperare, care includ atât masaje terapeutice, proceduri ayurvedice și terapii alternative, cât și nutriție personalizată, psihoterapie, salină, saună și sală de exerciții. Centrul oferă și cazare.
Ananda Clinic, primul centru de recuperare și terapii alternative cu specific ayurvedic din România Ayurveda este cel mai vechi sistem medical al omenirii, iar daca pana de curand era necesar sa iti rezervi o calatorie in India pentru a experimenta cu adevarat terapiile tamaduitoare, acum tot ce trebuie sa faci este sa poposesti in zona Snagov, locul in care s-a…
Iesirea din iarna ne gaseste, de obicei, cu rezerve mai reduse de energie, de minerale si vitamine. Simptomele pentru astfel de deficite se manifesta ca oboseala nejustificata atat fizica, cat si psihica, stari de indispozitie, letargie si tendinta la depresie.
In cazul in care ne confruntam cu aceste simptome, Ayurveda ne vine in intampinare cu anumite recomandari pertinente.
CODUL VINDECĂRII Mecanismul care dezactivează stresul Gândirea pozitivă, intenţia, puterea de a face faţă sunt concepte foarte des folosite atunci când vine vorba despre dezvoltare personală, pe această tema fiind publicate cele mai multe materiale în ultimii 40 de an. Însă toate aceste concepte dau roade doar dacă este luat în calcul un element foarte important, și anume raportul de…
Insert Audio Title Here
Quuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quiaolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Salutul Soarelui este un excelent exerciţiu de „punere în formă”, o succesiune de 12 mişcări, repetate de mai multe ori la rând cu scopul de a ne pune în acţiune întregul sistem locomotor.
Patologia articulară, din păcate foarte răspândită și invalidantă, poate fi împărțită în două grupe mari de afecțiuni: cele inflamatorii acute (artrite) și cele degenerative (artroze), care pot fi sau nu însoțite de fenomene inflamatorii.
Artrita, în toate formele ei (sub denumirea generică de artrita aflându-se peste 100 de boli articulare) reprezintă o afecţiune inflamatorie acută a articulațiilor, cauzată de acţiunea unor agenți fizici, chimici sau infecțioși, caracterizată de durere, mărirea temperaturii locale, înroșirea, tumefierea zonei afectate și reducerea mobilității articulațiilor afectate.
Masajul terapeutic nu este doar o modalitate de tratament, el îmbină utilul cu plăcutul: alină suferințele, înlătură tensiunile din zonele afectate, sprijină procesele de regenerare și vindecare pe care corpul le desfășoară și în același timp este o modalitate de relaxare și deconectare foarte eficientă.